Slab olarak adlandırılan ve sıvı çeliğin, sürekli döküm tekniğiyle katılaştırılması sonucu meydana gelen, dikdörtgen kesitli yarı ürünün, sıcak haddehanede, sıcak olarak haddelenmesi ile elde edilen ve kalınlıkları 1,50 - 20,00 mm aralığında değişen rulo ya da sac biçimindeki yassı çeliktir.
- ST37 Siyah Sac
- ST44 Siyah Sac
- ST52 Siyah Sac
- Soğuk Haddelenmiş Sac (CR) - DKP
- Baklavalı Sac
- Baskılı Sac
- Delikli Sac
- Genişletilmiş Sac
- Alüminyum Sac
- Kazan Sacı
- Rulo Saclar
- Stor
İnşaat makineleri ve iş makineleri imalatında, Genel konstrüksiyon levhalarında, Kara ve demir yolu araçları imalatında, Depolama tankları, Konteyner imalatı, Basınçlı kaplar ya da kazan imalatlarında, LPG imalatında, Gemi içi ve omurgasında kullanılmaktadır.
Sanayi boruları, sıcak haddelenmiş (HR) siyah ya da soğuk haddelenmiş (CR ya da DKP) hammadde bantlarından yüksek frekans kaynağı (ERW) kullanılarak, TS EN 10305-5 ve TS EN 10305-3 üretim standartlarına göre ileri teknolojideki makinelerde üretilmektedir.
- Sanayi Borusu - HR
- Galvanizli Borular - HR
- İskele Boruları - HR
- Galvanizli Düz Uçlu Boru - HR
- Galvanizli Dişli Manşonlu Boru - GR
- Siyah Düz Uçlu Boru - HR
- Siyah Dişli Manşonlu Boru - HR
- Tavlı Siyah Düz Uçlu Boru - HR
- Galvanizli Konstrüksiyon Boruları - HR - GZR
- Basınca Dayanıklı Tesisat Boruları - HR
- Doğalgaz Tesisat Borusu - HR
- PE Kaplı Doğalgaz Tesisat Borusu - HR
- Kazan Boruları - P235GH
- Yangın Güvenlik Tesisat Boruları - UL - FM
- Patent Dirsek
Birden çok sektörde kullanım alanı bulan sanayi boruları bilhassa inşaat ve yeni yapılan yapılarda kullanılır. Gemi taşımacılığı, kara yolu taşımacılığı, kimyasal taşımacılığı gibi alanlarda da kullanım alanı bulmaktadır. İçerisinden geçecek veya kalacak olan sıvının her türü ve yapısına göre sanayi borusunun türü ve iç yapısı da değişiklik göstermektedir. Sanayi boruları şu alanlarda sıkça tercih edilmekte ve kullanılmaktadır;
- Farklı sanayi tesisleri,
- Otomotiv sektörü,
- Mobilya sektörü,
- Ev aletleri sanayisi,
- Tekstil malzemesi üretim tesisleri ve tekstil üretim merkezleri gibi alan ve birimlerde taşıyıcı yapı malzemesi olarak kullanılır.
Standartlara makul olarak imal edilen bütün dikdörtgen profiller, kare profiller, boyalı ve konstrüksiyon profilleri, özel kesitli profiller, oval ve D profiller gibi profil çeşitlerini, siz değerli müşterilerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre perakende ve toptan olarak teslim etmekteyiz. Profiller kategorisindeki ürünlerin ölçü ve birim ağırlıklarında; profil ebatları (mm) ve et kalınlığı(mm) değerlerine göre değişkenlik gösterdiğini dikkate almak gerekir. İş sağlığı ve güvenirliği açısından, seçimini yaptığınız malzemenin mukavemet ve statik değerlerine göre ideal olan profil kesiti ve et kalınlığındaki malzemeyi seçmeniz gerekiyor.
- Konstrüksiyon Profilleri - HR
- Sanayi Profilleri - CR
- Yapı Profilleri - HR
- Düz Oval Profiller - CR
- D Profiller - CR
- Elips Profiller - CR
- Omega Profiller - HR
- Altıgen Profiller - CR
- İşlemeli Profiller - HR
- Çiçek Desenli Profiller - HR
- Galvanizli Profiller - HR
- Boyalı Profiller - HR
Mobilya ve Lojistik Sektörü, Gemi Yapımında, Çatı Yapımında, Konut ve Sanayi Tip Binaların Yapımında, Makine ve Tarım Aletleri İmalatında Kullanılır.
Yapı sektöründeki rekabet neticesinde firmalar kendini farklılaştırma , diğerlerinden üstün olma çabası içindeler. Gelişen teknolojiyle birlikte yeni çözümler aranmakta ve bu doğrultuda yeni yapı sistemleri oluşturulmaya başlanmaktadır. Sektör; farklı malzemelerin kapasite, yetenek ve becerilerinin öne çıktığı, görsel değişikliklerin işlevsel farklılıklar ile beraber kullanıldığı bir değişim sürecinde. Önceki klişeleşmiş geleneksel yöntemlerdense daha işlevsel yeni yöntemler tercih ediliyor. Çelik konstrüksiyon bu yeni yöntemler arasında ön planda.
Yukarıda da bahsedildiği gibi yapısal çelik aslında demirin işlenmesi sonucu oluşan bir alaşımdır. Demirin karbon, silisyum, manganez, alüminyum, bakır, krom, nikel, bor vb. gibi tanışık olduğumuz elementler ile oluşturduğu bir alaşım. Yapıda kullanılacak çeliğin niteliğine göre bu elementlerin cins ve oranlarına karar verilir. Mesela alaşımdaki karbon oranı çeliğin sertliğini belirler.
Çelik, dayanımı yüksek ve hafif bir malzemedir. Farklı çözüm olanaklarına imkan veren, yorumlanmaya açık, kullanım olarak geniş ve ferah alanlar oluşturduğu için gözde olmuş bir yapı malzemesidir. Taşıyıcı çelik ise yapılarda kesintisiz mekanlar üretilebilir. Çünkü ara kolonlar ve duvarların kullanımına gerek kalmaz. Betonarme ile ufak bir karşılaştırmaya girecek olursak; taşıyıcı sistemi betonarme olan bir yapı için 100*100 cm yapılması gereken bir kolon, taşıyıcısı çelik olan bir yapıda 40*40 cm bir kolon ile çözülebilir. Böylelikle mekanlarda net kullanım alanı kazancı sağlanır.
Gözde yapı malzememiz çelik sünek bir malzemedir. Büyük oranda şekil değiştirmeler yapabilir ki bu da deprem yükleri için en uygun çözümleri sunar. Bu yüzdendir ki özellikle Japonya gibi deprem bölgelerinde, insanlar kendilerini güvende hissetmek için çelik taşıyıcılı konutları tercih etmektedir. Günümüz Türkiye’sinde de çelik konstrüksiyon kullanımı gittikçe artmaktadır. Özellikle son 10-15 yıllık dönemde, ana yapı malzemesi olarak çelik kullanımı gittikçe yaygınlaşmıştır.
Çeliği tercih edilesi kılan bir diğer özelliği ise sökülüp takılabilir, yapısal çelik ile inşa edilmiş demonte yapıların farklı lokasyona taşınabilir ve değişime kolaylıkla adapte edilebilir olmasıdır. Bununla beraber yapılarda yenilenmeye, varyasyonlara ve eski binaların yeni kullanımlara uyum göstermesine fırsat verir. Çünkü çelik %100 geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Geleceğin sürdürülebilir yapı malzemesi olduğunu ifade etmek gayet yerinde olacaktır. Buna en iyi örnek ise, Avrupa’da çelik yapıların %96 oranında geri dönüştürülmüş yapısal çelikler ile inşa edildiği realitesidir.